Ooit eens van het internet geplukt en naar mijn eigen hand omgezet. Sommigen beginnen bij het woord 'quiche' al te zweten maar nee, dat is nu eens echt nergens voor nodig!
--◌--
De Colruyt zegt ons dat dat alles samen ong. 8 EUR kost.
◌ 1 groot kuipje Chavroux
◌ 4 à 5 tomaten (geen, ik herhaal geen (!!!) Roma-tomaten. Ge gaat het u beklagen)
◌ 100 ml room
◌ bladpeterselie
◌ 2 tiekeneikes
◌ een pakske bladerdeeg
◌ pezo (maar dat hebt ge als goede huismoeder altijd in uw kast staan he)
Pré-1. Voorverwarmen op 200°.
1. De bladerdeeg in een taartvorm leggen -doe niet zoals mij & neem wel van de eerste keer een taartvorm die in uw oven past - & hem zo wat doen passen. Met andere woorden: wat aandrukken in de hoekskes en tegen de rand zodat hij niet naar binnen valt.
2. De tomaatjes in fijne schijfjes snijden & een handvol bladpeterselie grof hakken.
3. De 2 eitjes loskloppen, het kuipje Chavroux, de bladpeterselie, pezo naar smaak & de room erbij kappen.
4. De tomaatjes in de taartvorm schikken & daarna overgieten met het eierkaasmengsel.
5. Op 200° zo'n 40 minuutjes in de oven laten staan of tot ge ziet dat het klaar is.
Dat eten wij vanavond se, met een ovenschotel patatjes, kerstomaatjes, ajuin & look.
Note: Jawel, ik weet dat blind bakken en bladerdeeg insmeren met een eike, alles wat krokanter maakt maar da's niks voor mij. Mijn korst is krokant, mijn bodem is stevig maar mals, net zoals ik het graag eet.
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenen nu wil ik natuurlijk weten waarom o waarom Roma-tomaten geen aanrader zijn hier :p
BeantwoordenVerwijderen@Imelda: dat was hij ook. ;-)
BeantwoordenVerwijderen@Meyser: ik heb ooit een keer het recept gemaakt met Romatomaatjes & het was begot zo lekker niet als met een gewone tomaat of een vleestomaat. Het was nu misschien wel wat extremistisch uitgedrukt ma bon, 't is beter dat ge het ineens met de goeie tomaat uitprobeert he. :-D
En wat mag pezo dan wel wezen?
BeantwoordenVerwijderenPeper & zout, Aliki. :-)
BeantwoordenVerwijderen